Om den "nya" ponnyn; Ramona

2014-03-19 @ 17:27:00 | Postat i: Ramona
Hejsan!
 
Jag tänkte ta och skriva ett inlägg om den nya ponnyn i mitt liv, och samtidigt klargöra en sak för er så att det inte blir massor av frågetecken upphängda som skyltar över era huvuden.

 
Ponnyns namn är då Ramona och hon står precis som Bobbo uppstallad på stall Svinninnge Gård och ägs av Hanna Förnemark med familj. En pigg och framåt dam med egna åsikter, mycket erfarenhet i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Sedan är Ramona väldigt fin också, men det är som alltid bara ett stort plus om ni frågar mig. Ramona är dansk import och född 1998, brunt cponnysto och har varit hos nuvarande ägaren sedan mitten av januari detta året, om jag inte minns fel. Jag har endast ridit Ramona fem gånger, sex med provridningen och förutom det skött om och promenerat lite med henne under perioden då hon pga varmt ben (mugg, vrickning - ja vad det nu berodde på) endast stod och inte reds.

 
Min uppfattning om henne är att hon är väldigt rolig att rida, speciellt på volt då det är där jag får ut som mest av henne. Hon är väldigt pigg emellanåt och har haft lite svårt att koncentrera sig, kan bero på brunst men i vilket fall. Rolig att arbeta med när man får hennes uppmärkssamhet, väldigt charmig och otroligt "go" - tror faktiskt inte att jag ridit ett pass på henne utan att skratta åt någonting hon fått för sig att göra, haha gosan. Supersnäll i all hantering och gör inget dumt, har gäsptix när man ska tränsa och väldigt lättlärd. Börjat träna in att hon ska lyfta alla fyra hovarna från samma sida och hon hajar direkt, till skillnad från B som tycker det är ofantligt löjligt och är betydligt envisare, haha ponnyer alltså. Sist men inte minst tycker jag att det är roligt att rida en lite större ponny. Inte för att jag anser att Bobbo inte är rolig för att han är mindre, eller att det inte är kul att hantera honom, tvärt om, men det finns gränser med Bobbo som jag istället kommer kunna och kan göra med Ramona istället - så det ser jag absolut som positivt.

 
Det jag sedan vill att ni ska veta är att Ramona inte är en ersättare till Bobbo, utan honom rider jag vidare precis som innan och har inga planer på att sluta med honom i den närmaste framtiden. Vet dock att han framöver kommer till att säljas och då lär jag inte ha något val, men det tar vi när den dagen kommer och inte nu. Jag vore därför tacksam om ni kunde hålla mindre vänliga kommentarer om att Ramona skulle vara hans ersättare för er själva, tack. Jag upplever absolut Ramona som en väldigt rolig och inte minst lärorik ponny som jag är lyckligt lottad att få utvecklas med, men, skulle jag välja mellan henne och Bobbo vet vi nog alla vem det skulle bli, right? Föreställ er att välja mellan en ny kompis och er sedan lång tid tillbaka bästa vän, visst är det bästisen som tas i första hand? Eller har jag fel? Mitt val är i alla fall självklart, men jag hoppas att inte behöva stå inför det valet, då det inte skulle vara särskilt roligt någon stans. Men det förstår ni nog själva :)

 
 
 
 
 
* Vinterbilderna, eller ja de med snö är alla från provridningen så lite skillnad går att se faktiskt trots att det bara är ett par veckor emellan, fina ponny!
 
**Bobbo är bästa kompisen, så inte frågetecken på det heller. Bra, tack så mycket - haha.

evie

Vilken tjusig dam! Och jag tycker inte du behöver förklara dig... herregud, jag red ett tag fyra olika hästar... ingen ersatte den andra, de kompletterar varandra och man utvecklas mer av att rida olika sorters hästar :) kul att läsa om ponnyn i alla fall!

2014-03-19 @ 17:39:43
URL: http://evieastrom.se
zuzanna

Superfin blogg du har! Designen är jättesnygg!
Kram :)

2014-03-19 @ 22:10:07
URL: http://zuzannas.blogg.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback