Lördag idag då

2014-03-22 @ 11:36:00 | Postat i: Lisa
Hej bloggen!
 
Idag är det lördag morgon vi alla har vaknat upp till och det känns väldigt skönt, tro det eller ej. Trots att jag varit hemma hela veckan har jag ju inte haft "ledigt", utan kämpat för att bli frisk. stoor skillnad! Dagen idag är som jag nämde förut oplanerad förutom att jag ikväll ska till pappa på middag. Till oss kommer då även våra nya grannar varav ena sonen går i min klass, roligt!
 
Igår kväll färdigställde jag redigeringen av bilderna från mitt senaste fotojobb och överlag är jag faktiskt väldigt, väldigt nöjd! Kanske kommer det ut någon bild här senare men det efter att jag har fått svar om vilka bilder hon bestämmer sig för att köpa, så att jag vet vilka som kan komma ut på nätet.
 
Jag har inte bestämt mig än för hur jag ska göra imorgon med Ramona men det lutar åt att jag kan rida henne vilket såklart är roligt, så det ser jag fram emot. Ska kolla med mamma nu under dagen om hur vi ska lägga upp morgondagen med gårdshundsträff och Ramona, så får vi se helt enkelt. Dock har jag inte haft Ramona på hela veckan nu så egentligen ska jag ha henne imorgon, så till 99% blir det även så.
 
Okej det här blev oerhört rörigt och jag vet inte ens vart jag vill komma med det här inlägget så jag känner att vi bryter av här och nu - haha. Önskar er alla en superdag så ska jag se till att ha detsamma.
 
 Gammal men supergo bild, fina B

Dagen avklarad

2014-03-21 @ 18:00:09 | Postat i: Lisa
Ja då var även den här fredagen avklarad och vet ni vad jag har gjort idag? Jo varit i skolan för första gången på hela den här veckan, underbar känsla! Idag har vi endast haft fyra ämnen, och jag måste ändå säga att de alla har gått bra, fastän matten var en aning seg då jag inte riktigt förstod haha, men så kan det vara ibland. Hemkunskapen får veckans stjärna då jag & Jonathan lagade veckans godast lunch, nämligen hemgjorda köttbullar och pasta, åh alltså det var otroligt gott, mums.
Kvällen spenderas hemma och förutom att tjocka mig med chips och choklad så tänkte jag även ta mig an bilderna på två jaktlabradorer som jag fotograferade för ett par veckor sedan. Börjar känna mig lite smått stressad om att jag vill skicka iväg dem nu och ta emot nästa fotojobb, så det är hög tid att jag sätter mig med det nu ikväll.
Helgen är relativt oplanerad, det blir ingen Bobbo på söndag då han är iväg och hopptränas hela helgen, men kanske rider jag Ramona på söndag, det beror helt på om jag är frisk nog - men jag hoppas på det! På söndag är det förutom Ramona (kaaaanse Ramona haha) gårdshundsträff och jag hoppas kunna gå på den med och då ta med både hund och kamera precis som förra gången för att knäppa lite bilder, i miss essä då haha,
Ni får ha en grymt mysig fredagskväll och ta hand om varandra så hörs vi lite senare igen. Kram på er /Lisa

 

Ramoniiiis

God fördmiddag

2014-03-20 @ 12:43:51 | Postat i: Lisa
Hejsan!
Då var det dags för ännu en ny dag och jag är som alla andra dagar den här veckan hemma och sjuk. Mindre roligt med allt jag missar men samtidigt väldigt mysigt att ligga hemma och äta glass efter glass (haha hej tjockis) och titta på massor av avsnitt av Teen Wolf. Det är då som ni nog förstår en ny serie jag börjat titta på nu när PLL har uppehåll, Ravenswood togs bort och jag tittat på alla avsnitt av OITHB som just nu ligger ute. Riktigt bra serie om jag får säga det själv, och redan tagit mig igenom hela första säsongen och är nu inne på andra, gosii.

Det sura med att vara sjuk är ju att jag missar ridningen flera dagar. För det första kunde jag inte rida Ramona i tisdags, sedan kan jag inte rida lektion ikväll och det blir ingen Bobbo på söndag. Om jag är frisk ska jag kolla om jag kan ha Ramona på söndag men om inte .. ja då blir detta en helt häst-tom vecka. Inte roligt alls men ja, vad ska man göra åt saken?

Resten av dagen spenderas i sängen som ni förstår, men ska försöka titta in här en gång till senare idag, och även ta tag i lite skolarbete. Har matte som behöver göra och så ska jag läsa typ 100 sidor i min engelskabok, ja men here we go, roligtroligt. Har ni förslag på inlägg som ni vill ha så kommentera, annars får ni ha det så bra :)

 

Om den "nya" ponnyn; Ramona

2014-03-19 @ 17:27:00 | Postat i: Ramona
Hejsan!
 
Jag tänkte ta och skriva ett inlägg om den nya ponnyn i mitt liv, och samtidigt klargöra en sak för er så att det inte blir massor av frågetecken upphängda som skyltar över era huvuden.

 
Ponnyns namn är då Ramona och hon står precis som Bobbo uppstallad på stall Svinninnge Gård och ägs av Hanna Förnemark med familj. En pigg och framåt dam med egna åsikter, mycket erfarenhet i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Sedan är Ramona väldigt fin också, men det är som alltid bara ett stort plus om ni frågar mig. Ramona är dansk import och född 1998, brunt cponnysto och har varit hos nuvarande ägaren sedan mitten av januari detta året, om jag inte minns fel. Jag har endast ridit Ramona fem gånger, sex med provridningen och förutom det skött om och promenerat lite med henne under perioden då hon pga varmt ben (mugg, vrickning - ja vad det nu berodde på) endast stod och inte reds.

 
Min uppfattning om henne är att hon är väldigt rolig att rida, speciellt på volt då det är där jag får ut som mest av henne. Hon är väldigt pigg emellanåt och har haft lite svårt att koncentrera sig, kan bero på brunst men i vilket fall. Rolig att arbeta med när man får hennes uppmärkssamhet, väldigt charmig och otroligt "go" - tror faktiskt inte att jag ridit ett pass på henne utan att skratta åt någonting hon fått för sig att göra, haha gosan. Supersnäll i all hantering och gör inget dumt, har gäsptix när man ska tränsa och väldigt lättlärd. Börjat träna in att hon ska lyfta alla fyra hovarna från samma sida och hon hajar direkt, till skillnad från B som tycker det är ofantligt löjligt och är betydligt envisare, haha ponnyer alltså. Sist men inte minst tycker jag att det är roligt att rida en lite större ponny. Inte för att jag anser att Bobbo inte är rolig för att han är mindre, eller att det inte är kul att hantera honom, tvärt om, men det finns gränser med Bobbo som jag istället kommer kunna och kan göra med Ramona istället - så det ser jag absolut som positivt.

 
Det jag sedan vill att ni ska veta är att Ramona inte är en ersättare till Bobbo, utan honom rider jag vidare precis som innan och har inga planer på att sluta med honom i den närmaste framtiden. Vet dock att han framöver kommer till att säljas och då lär jag inte ha något val, men det tar vi när den dagen kommer och inte nu. Jag vore därför tacksam om ni kunde hålla mindre vänliga kommentarer om att Ramona skulle vara hans ersättare för er själva, tack. Jag upplever absolut Ramona som en väldigt rolig och inte minst lärorik ponny som jag är lyckligt lottad att få utvecklas med, men, skulle jag välja mellan henne och Bobbo vet vi nog alla vem det skulle bli, right? Föreställ er att välja mellan en ny kompis och er sedan lång tid tillbaka bästa vän, visst är det bästisen som tas i första hand? Eller har jag fel? Mitt val är i alla fall självklart, men jag hoppas att inte behöva stå inför det valet, då det inte skulle vara särskilt roligt någon stans. Men det förstår ni nog själva :)

 
 
 
 
 
* Vinterbilderna, eller ja de med snö är alla från provridningen så lite skillnad går att se faktiskt trots att det bara är ett par veckor emellan, fina ponny!
 
**Bobbo är bästa kompisen, så inte frågetecken på det heller. Bra, tack så mycket - haha.

Men hallå bloggen!

2014-03-19 @ 13:15:48 | Postat i: Lisa
Oj vad det har gapat tomt här länge nu, kan knappt minnas senaste gången som jag satt med fingrarna på tangenterna och skrev inlägg här, wow det är verkligen länge sedan nu. Det har skett en del förändringar i mitt liv sedan sist, en ny ponny har kommit in i min vardag och jag har varit på semester i Afrika. Förutom det är det samma liv jag lever och samma vardag som rullar på allt som oftast.
 
Jag är däremot såå otroligt nyfiken på hur ni har haft det under tiden jag har tagit en paus från bloggen, och det ska ni få utrymme för att berätta snart! Jag spenderar just nu mina dagar på hemmaplan, mestadels till sängs och med ett par grader för hög feber. Har dessutom dragit på min hosta, halsont och en rejäl snuva så ja, den här veckan blev långt ifrån vad jag tänkt mig.
 
Jag ska i alla fall ge bloggen och er en ny chans i och med att starta pp igen, lovar ingenting och lämnar reservationer öpnna, men, försöka ska jag! Hoppas att ni känner er lika motiverade som mig med att köra igång igen, för då är det precis vad vi göra.
 
VÄLKOMNA TILLBAKA! ♥
 
 

Bloggpaus

2014-03-03 @ 13:26:38 | Postat i: Lisa
Hej!
 
Jag har som ni märkt en bloggpaus och den fortsätter minst en vecka till medan jag är i Gambia. Sedan får vi se hur det blir. Någon med åsikter?
 
Kram
 
Ramona