Hopplektion med Turbo 10 januari

2014-01-21 @ 13:57:51 | Postat i: Bogesund
Hej!
 
Tänkte jag skulle ta om skriva om hopplektionen med Turbo här om veckan, så att jag kommer ifatt med alla dessa ridpass, haha. Jag brukar vanligtvis inte rida i den gruppen som jag då hoppade i utan det blev en sammansättning av oss som rider ponnycupen, mot att vi skötte övriga stallet söndag morgon alt kväll. Vi fick dagen innan passet önska vilka hästar vi helst skulle vilja ha och jag skrev med både Straus och Turbo. De kommer båda två från samma stuteri, nämligen Fredrikssbergs, och är därmed även halvbrorsor.
 
Jag fick som ni förstår Turbo och inte Straus vilket jag blev väldigt glad för då jag som ryttare är en aning osäker i hoppningen, även nu. Turbo är otroligt snäll i hoppningen (eller ja överlag i all ridning och hantering faktiskt) och har enligt mig en väldigt fin personlighet, alltså riktigt rolig att rida och sköta om! Hur som så fixade vi iordning hästarna och när klockan slog 19.00 satt alla uppe på häst ute på stallplanen. 
 
Vi skrittade, travade och galopperade fram som alltid innan vi började med själva hoppövningen som bestod av att rida rätt upp på medellinjen och hoppa "kombination". I början travhoppade vi med övergång till galopp efter hindret men allt eftersom hindrerna höjdes ersattes även den traven med galopp.
 
Vi hoppade alltså två rättuppstående efter varandra som båda var placerade på medellinjen, och då vi stod och väntade på vår tur precis innan hörnan ledde det till att man behövde vara snabb med skänkeln för att hinna få ordning på allt innan hindren plötsligt dök upp mitt framför en.
 
Jag tycker att det gick riktigt bra, en ryttarmiss en gång som ledde till att han sprang bredvid, och så hade vi svårt att få linjen rak efter sista hindret (standardproblem hej) men i det stora hela är jag väldigt nöjd. Turbo hoppade väldigt fint, var mycket piggare än han brukar och jag kände mig som grädde på moset väldigt säker tillsammans med honom. I slutet av lektionen upp på ca 90cm vilket är högt för att vara ridskola, roligt! Övningen var bra men jag hade önskat att vi antingen gjort en annan hinderuppbygnad (ex oxer eller trekombination) eller en annan sorts övning också, men, det går inte att få allt och jag är som sagt mycket nöjd med vår insats.
 
Dessutom red vi inte för den instruktören vi i vanliga fall gör utan nu var det för en tjej vid namn Johanna, och jag tycker att det funkade bara bra det med. Hon såg detaljer på ett tydligt sätt och förklarade dem så att man verkligen förstod, tummen upp. Alltid roligt att rida inför olika instruktörer om du frågar mig, då lär man sig mer eftersom alla tittar efter olika saker. Sammanfattningsvis en väldigt roliglektion och jag skulle mer än gärna hoppa Turbo på våra hopplektioner/någon träningstävling framöver, rolig häst!
 
Fredriksbergs Turbo

Nelly

Oj så söt! Superfin bild också!:D

2014-01-22 @ 17:55:43
URL: http://toshwin.blogg.se
ida foto. ♛

söt!!

2014-01-22 @ 20:00:11
URL: http://prinsesc.blogg.se
Kim

Vilken snygg bild! Duktig häst med som ville stå stilla så snyggt! :D

2014-01-22 @ 20:20:18
URL: http://justkim.blogg.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback