Ett inlägg jag starkt rekomenderar

2014-01-20 @ 10:26:00 | Postat i: Lisa
Det är ett inlägg om hur en tjej vuxit från att tänkt 100% på hästens och sitt eget utseende, matcha utrustning, köpa och använda ex nosgrimmor, hjälptyglar osv endast för att det "såg bra ut" till att nu ha insett att det inte alls är det som spelar roll, inte ens det minsta lilla. Jag är imponerad av att hon har vuxit och insett och ska jag erkänna en sak så är jag själv inte riktigt där ännu.
 
Jag som person OCH ryttare tycker om när det "ser bra ut" och kan man fixa till det? Ja men absolut, då gör jag det. Självklart har det här en gräns och en sådan som jag är väldigt väldigt tydligt och strikt i är utrustning som hämmar hästens naturliga rörelser och hästens fysiska eller psykiska förmåga. Ett sådan exempel är bett, och då ex pessoabett. Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig sätta på varken Abbe, Bobbo eller någon annan häst under min hantering ett pessoabett på grund av de hemska konsekvenser det ger för både häst och ryttare, helt otroligt att folk fortfarande tycker att det är okej att rida med det, att det ens tolereras? Nej jag förstår inte det, allvarligt hur tänker man? Detta är ej provocerande utan MIN åsikt som jag till 250% står för, så är det någonting som inte låter bra, alltså stötande eller liknanade i dina öron, ta det med mig så ska jag med bästa precision förklara hur jag menar med min åsikt.
 
När jag läser det här inlägget ser jag framför mig hur hon växer som person, inte på längden och definitivt inte på bredden, nej utan som person - här inne. Jag imponeras om och om igen och en dag, då ska jag ge andra den känslan om att "wow, den där tjejen har verkligen vuxit som person", för det är en otrolig känsla. Jag är inte där ännu och tänker inte rusha dit, men en dag kommer jag också ändra min syn på hästhållning, det är jag säker på. Så nu kvarstår bara länken till inlägget och den kommer.. HÄR. Njut nu av inlägget och TA ÅT ER av orden, tack för mig :)
 


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback