"Om jag var tvungen att sluta rida.."

2014-02-05 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa
..Då skulle mitt liv förändras något otroligt. Mitt liv och min vardag kretsar i huvudsak runt fem saker - familj, vänner, hunden, skolan och hästarna. Jag rider för tillfället tre gånger i veckan om inte mer, och har gjort det de senaste 9-10 åren, wow det är länge. Jag har hästarna som min fasta punkt, min motivation och min energikälla. Det är mycket i min vardag & i mitt liv som skulle förändras om de plockades bort.
 
Om jag var tvungen att sluta rida skulle jag omprioritera hela min vardag och såväl tiden som energin, för det skulle behövas. Självklart skulle jag spekulera i varför jag behövde sluta rida och försöka hitta en lösning på det så att jag på något sätt kunde fortsätta ändå, men om vi nu utgår från att det bara är så att det inte går - att jag inte har något annat val än att sluta rida. Då skulle jag först och främst lägga mer tid på skolan, tappa inte hakan nu och sluta inte andas, haha. Jag är väl medveten om att jag redan nu lägger otroligt många fler timmar på skolarbete än de flesta andra ungdomarna i min ålder, men jag skulle plussa på det antalet ännu mer.
 
Sedan skulle jag även spendera mer tid med min hund, kanske böra att träna agility regelbundet för tränare eller någonting liknande, då det skulle vara i princip enda jag skulle ha kvar. Jag skulle även få möjligheten att träffa kompisar oftare, dock inte i stallet men de utanför, och det skulle jag absolut se som ett plus. Det är så när man håller på aktivt med en sport, att kompisarna liksom hamnar i skymundan ibland, tyvärr. Då skulle detta vara ett bra tillfälle att upprätthålla kontakten med vänner och även de som man kanske tappat på vägen pga tidsbrist, men det är väl i princip det enda positiva.
 
En sak jag kommer på rent spontant är att jag tror att jag lättare skulle kunna halka in på fel spår utan hästarna och ridningen i mitt liv. Jag har många av mina kompisar i stallet och spenderar de flesta kvällarna tillsammans med dem eller där, men hur skulle det förändras? Jag skulle få "tid" att komma in i ett annat gäng, kanske börja festa, vara ute på kvällarna och leva livet på ett helt annat sätt. Hmm. Lyssna noga på mig nu, detta är inte någonting jag skulle vilja börja göra eller saknar i mitt liv, mår prima utan partyn, cigaretter och massor av fulla kompisar på varenda fredagkväll. Säger bara nej tack till det - end of story. Menar bara på att just nu okuperas min tid av någonting som förhindrar detta, skulle spärrarna tas bort skulle allt ändras, och säkert även till det negativa.
 
Jag skulle få problem med en sak och det är säkert - motivationen. Jag har ingen aning hur jag utan hästarna och ridningen skulle hitta motivation till att ex prestera i skolan, vara en skötsam människa och MÅ BRA, jag vet faktiskt inte. Antagligen skulle det lösa sig på ett eller annat sätt men jag tror att just det här skulle stå ivägen för mig om jag nu ska vara helt ärlig.
 
Jag skulle hur som inte börja med någon annan sport, utan istället omprioritera min överblivna tid på sådant som redan nu finns i mitt liv, och inte öppna upp massor av nya dörrar och fönster, nej tack. Jag inser redan nu när jag sitter och skriver det här att det skulle bli väldigt svårt att klara av en vardag som inte inkluderar hästar och jag vet faktiskt inte hur det skulle gå, så hoppas på att det dagen aldrig kommer.
 
favorit i repris

Tuva

Mysig bild^^

2014-02-05 @ 20:30:43
URL: http://fattagaloppen.blogspot.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback