Hemma

2014-02-04 @ 18:46:19 | Postat i: Lisa
Kommit hem nu och sätter mig direkt och skriver ett inlägg till er, trogen eller vaad? Haft en grym dag idag med bra människor och väldigt roliga lektioner. Har bla haft en inlämning i svenska som är väldigt härlig att bli av med, så att man liksom kan radera den ur hjärnan och fokusera på nästa, loveit. Sedan har vi, som jag nog nämnde igår, haft DISSEKERING idag på NOlektionen och herrejävlar vad kul det var! Vi fick arbeta i grupper med tre elever i varje grupp och tillsammans dissekera grishjärtan. Det var superroligt och verkligen så, så intressant!
 
I början luktade det otroligt mycket blod och var rätt så skeptisk till den där stora "köttbiten" framför mig, men så lossnade och bara baaaam vad det gick bra! Varit nervös inför den här lektionen men ingen spydde och lukten kom i omgångar. Dock var det bara jag & min kompis Rut som höll på ända in i slutet av lektionen, hahah resten stack.. Klart att det blev lite jobbgt ibland men vi gjorde ingen big deal av det, nej det var helt lugnt. Hände endast en gång att jag kände kväljningarna komma rusande men då hade jag fått ett blodigt finger precis framför mig och det var inte mysigt kan jag bara tillägga - men det var enda gången. Dock (varför är jag inte förvånad?) tyckte killarna att det var väldigt äckligt och upprepade gång på gång att det luktade mens i hela salen trots att det inte gjorde det. Var en mycket fränare doft av rent blod och ja, de hade ingen idé vad de snackade om, haha bara att le och skratta så hålls stämningen uppe. Otroligt hur faccinerade vissa är över sånt, jag menar det ÄR ingen big del, jisses alltså.
 
Detta var helt klart dagens höjdpunkt, och jag ville aldrig sluta. Att få stå där med skallpell i ena handen, sax i den andra, plasthandskap på händerna och stort labbförkläde, känsla säger jag bara. Väldigt häftigt att få se hur ett hjärta ser ur på riktigt, i verkligheten, och inte bara på bild. Dessutom har vi jobbat med detta ett bra tag nu och att se ex artärerna där aortan sitter, öppna upp och se segelklaffarna och inte minst alla hjärtats muskler som ser ut som små gummiband på hjärtats insida, häftigt. För er som inte har läst åttans biologi förstår jag att detta stycket är en enda röra, men oroa er inte. När ni går i åttan kommer ni ha full förståelse, belive meee.
 
Resten av kvällen spenderas med Nova i sängen med datorn i knät, för ikväll ska jag titta massor av avsnitt på 90210, myyyys! Lite småuppgifter från skolan har jag att göra, bland annat SO och NO men även lite engelska, men det ska inte få ta upp hela kvällen. I övrigt blir det bara mys, mys och ännu mer mys - me gusta mucho. Hoppas att ni får en go kväll så hörs vi, puss & kram. Bjuder på två suuuperfina mobilbilder från idag på vårt fina hjärta, typ som lite före och efter bilder. Dock ser det inte lika brutalt ut på bild som det var i verkligheten, men men!
 
Underbart!


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback