Godmorgon tisdag

2014-02-04 @ 07:40:03 | Postat i: Lisa
Vaknade imorse och var helt dagvill, kunde verkligen inte komma på vilken dag det var. Förvirrande? Jo tack. Dessutom hade jag, och har även nu, lätt huvudvärk så tänkte för 1sek "ska jag stanna hemma idag kanske?" men sopade iväg den tanken lika fort som den inträngde i mitt huvud från första början. Jag har inte råd att vara hemma från skolan, inte idag och inte imorgon - jag bara kan inte. 

Vi har just nu, i åttonde klass otroligt mycket, alltså det är helt galet, jag skojar inte. Är man borta en dag får man sitta 2 kvällar extra för att ta igen det man missat, så är det bara. Hört från många håll att åttan "ska vara" det tuffaste året i grundskolan, till och med tuffare än nian, men jag vet inte riktigt. Jag tror att det beror på vilken synvinkel man set det ur.

Vi börjar varken sent eller tidigt, sovmorgon en dag i veckan till fem över nio men annars börjar vi 08.20 alla dagar, precis som det alltid har varit för mig, så det har inte blivit värre på något sätt. Sedan slutar vi i genomsnitt vid tre, några dagar senare, någon dag tidigare. Det ÄR jobbigt och utmanande att gå i skolan, det är det. Därför blir de här timmarna långa, för ja, sju timmar i skolbänken är mycket. Face fact liksom. Jag tror att var och en måste hitta sin egen källa till energi när det gäller skolgång, det kan vara vad som helst faktiskt, bara det hjälper. Och då menar jag inte droger eller så, utan någonting sunt men som fungerar. 

För mig är det, och har varit nu ett bra tag, lärarna & speciella lektioner. Jag tycker att SO är så galet roligt så det är inte sant, är inte sån som kan alla världens städer eller som kan hela Sveriges historia från början till slut, nej det är inte jag. Men jag har ett otroligt intresse av att lära mig det och just DET motiverar mig. Att veta att SO lektionerna kommer när vissa dagar känns skit, that's it. Sedan även prestationer & resultat motiverar mig att fortsätta, men det kan vara mycket svårare ibland - för som ni alla vet går det käpprätt åt hell ibland, och så även för mig.

Sedan har vi mycket läxor, inlämningar, prov och redovisningar. Men det hela går i omgångar och perioder. Vissa veckor har vi i princip ingenting och sen kommer det en mördarvecka med fyra inlämningar, två prov och övriga läxor, och ja - DÅ blir det jobbigt. Jag tror här att det gäller att bita ihop. Slappna av under lugna veckan för att sedan köra full power. Sedan är det alltid bra att prioritera vad som är viktigast, liksom stanna upp och fråga sig själv "vad är viktigast tycker JAG?". Det tjänar man också på. I övrigt är det inte så himla mycket mer, man överlever kort och gott, det gör man. Bara att tänka framåt om man nu inte är som mig och verkligen tycker det här är roligt, men det vet jag att inte alla är, tyvärr haha.

Nu blev det här ett väldigt låångt inlägg men till sist vill jag bara önska er en riktigt bra dag så ska jag försöka ha detsamma. Disikering står på schemat och även inlämningar, hmm jobba jobba. Puss & kram till er! 


Emma

Kan ge lite att se fram emot, nian ÄR faktiskt sååå mycket lättare än åttan. Speciellt om man faktiskt gör det man ska! Jag gick in i väggen nu i nian och har varit borta otroligt mycket, men pga att jag kämpat så mycket tidigare år så syns det inte i mina betyg :) Kämpa på bästa Lisa, framtiden blir ljusare ;)

2014-02-04 @ 16:27:46
URL: http://professorkalkyl.blogg.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback