Corleone EG

2014-02-06 @ 11:50:30 | Postat i: Lisa
En häst som jag verkligen saknar är min lägerhäst som jag hade på Skå's träningsläger förra sommaren, alltså 2013. Den hästen var en storhäst, 175 cm i mankhöjd och det var för mig enormt. Jag kommer alltså dit och är van att rida Bobbo (Bponny) och även Abbe (relativt liten Cponny) och blir tilldelad en av deras största hästar, haha ni skulle sett min min när han skulle hämtas i hagen och jag gick fram till honom och under att han var så stor, ja det var en chock kan man väl säga.

I början trivdes jag inte alls med honom i ridningen, han var stooor, väldigt stark och jag kunde inte rida ihop honom på något sätt. Kommer ihåg att jag ville byta häst och pratade med vår lägerledare om det, men han lugnade mig och sa bara; ge den där hästen en stor ärlig chans, för han är det bästa man kan sitta på när man förstår honom. Blev såklart mindre glad för tillfället då jag helst hade bytt men fortsatte med denna stora skimmel ett par dagar till. Ungefär hälften in i lägerveckan lossnade det, å jag kommer ihåg det så tydligt. Vi skulle hoppa utomhus, på utebanan och jag var osäker på hur det skulle gå, men fick en klapp på ryggen och galopperade iväg. Allt gick som smort och då släppte det, underbart. Den här hästen var ingen dressyrhäst, inte på långa vägar. Såklart att även han kunde arbeta rätt, men han krävde mer än vad jag hade möjlighet att rida mig till.

Hoppningen däremot var hans ess i jackärmen, wow. Allt som kom framför honom sög han tag i och det var stora luftiga språng varje gång. En vägran på kombination då vi kom helt fel (och jag gjorde lägrets avramling) och ett ifrånhopp från studskombination, det var allt han gjorde fel - resten var perfekt. Lyssna noga nu, HAN gjorde det perfekt, jag hann inte riktigt med haha. Sista dagen, på avslutningen, red vi både "dressyr" ute på en äng med högt gräs och hoppade på gräsbanan - då satt det, till och med i dressyren. Han arbetade rätt i dressyren, trampade under sig och var otroligt fin, bästa dressyrpasset på hela lägret. Hoppningen har jag inga ord för, vi klippte tillsammans en bana på 1,10cm och det med kombination och allt, wow DET var underbart.

Jag kommer "tyvärr" inte åka tillbaka till det här ridlägret då det inte vad riktigt vad jag letade efter MEN, jag ångrar det absolut inte. Det jag lärt mig där har jag nytta av nu och den här hästen? Ja han kommer jag inte glömma.

Hästen jag pratat om heter egentligen Corleone EG och är en av Corlensky G 1101's avkommor och det säger ju sitt, wow alltså. Dessutom är denna killen endast 6 år och har mycket kvar att lära, men tack ändå Corleone, underbara häst.


Danielle

Snygg häst!

Du har väl inte missat att jag har frågestund på bloggen? ;)

2014-02-06 @ 12:11:58
URL: http://danielle.horseworld.se
Kim

Wow vad fina ni är tillsammans! <3

2014-02-06 @ 13:55:47
URL: http://kimdahl.webblogg.se
sannas rum - DESIGNUTLOTTNING I BLOGGEN

Vilken otroligt fin häst :)

Just nu har jag en designutlottning i min blogg där man kan vinna en skräddarsydd design till sin egen blogg alldeles gratis såklart. Missa inte chansen att göra en rolig förändring nu till våren! Här hittar du länken: http://www.sannasrum.se/2014/01/designutlottning-5/

2014-02-06 @ 14:54:49
URL: http://sannasrum.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback