Hey, I'm back!

2014-02-17 @ 16:42:04 | Postat i: Lisa
Hej bloggen!
 
Jag skulle kunna be om ursäkt i princip 100 000 gånger för att jag varit så frånvarande, helt utan förklaring. Bara försvunnit, men jag känner att vi skippar det. Jag har helt enkelt varit så otroligt trött de senaste fem dagarna så att ta upp datorn och låta fingrarna knappa in ord efter ord på tangentborden? Nej tack har det varit på den.
 
Jag har som ni nog hängt med på praoat nu hela förra veckan och ska göra det även denna vecka. Befinner mig på täby galopp i stall Malmborg och wow - det är underbart. Jobbar från 05.45 ca till 12-13 tiden, awesome. Mycket, mycket arbete med många olika hästar & personligheter, men jag trivs otroligt bra och är mer än glad att jag valde denna praoplatsen.
 
Onsdagen förra veckan, alltså min födelsedag var grym, träffade släkten och fick presenter, lovely. Fick både pengar, presentkort, choklad och ett å annat smycke, roligt roligt. Är väldigt nöjd och har även firat med pappa och fick även då pengar, glad tjej här.
 
Dock hände det en incident i torsdags som ledde till att jag fick en smäll på benet, eller låret rättare sagt, och kan säga att det gjorde sådär lagom ont - fyfan alltså. Höll på med en tvåårig hingst som stegrade sig och ena hoven landade i nedgången på mig & mitt ben, blev ett rejält sår och ont är bara förnamnet.
 
Släpade mig dock till ridningen ändå och hoppade lektion på fina, fina Turbo - min favvokille. Underbar är han och förhoppningsvis startar jag honom på clear round (klubbtävling) under lovet, roligt! Red även i lördags och då var det Bobbos tur, mysig uteritt med två tjejkompisar och vi bara njöt - underbartd det med. Skötte även om Ramona men då hon inte är 100% än så red jag inte utan blev en promenad istället, gosan hon är.
 
Dagen idag har också varit bra, väldigt trött nu och fingrarna värker, hmm slit var det vi kallade det va? Borde verkligen sätta mig med skolarbete nu men känner mig inte motiverad alls, vill bara lägga mig ner och sova eller kolla på en mysig film, åh vi får se vilken sida som vinner..
 
Vi får se hur uppdateringen rullar på här nu under de kommande dagarna men ska försöka i alla fall kika in här någon gång varje dag för att hålla det vid liv. Dock som jag nämnt otroligt trött och sliten efter de här dagarna så jag lovar ingenting, gillar helt enkelt inte att bryta löften. End of story.
 
Puss och kram till er alla!
 
me, myself & I

Today I'm The bithdaygirl!

2014-02-12 @ 05:27:12 | Postat i: Lisa

Bloggen

2014-02-11 @ 21:19:50 | Postat i: Lisa
.. Vilar idag och imorgon är det min 15årsdag, yeeey! Sov gott så görjag  detsamma, natti


Inlägg ni kan vänta er

2014-02-11 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa
♦ Inlägg ang videon på mig & B, riktigt upprörd över hur människor beter sig mot varandra, särskilt på internet. Kommentarsexempel kommer komma upp och även en lång text - kommer bli läsvärt.
 
♦ Ännu en video på mig & Bobbo, men från lite kortare tid sedan. Ett par helger ago om jag inte minns fel.
 
♦ Bilder jag fotograferat på tävlingar på olika hästar, "bildbomb"!
 
♦ Min syn på dagens hästhållning, var mina ambitioner ligger och hur JAG vill bete mig mot hästen, viktigt om ni frågar mig och kommer bli ett inlägg med mycket personliga åsikter i.
 
♦ Veckoplanering i grova drag för ett par veckor framöver, tror faktiskt att jag tar upp en hel månad när jag ändå håller på. Bra för er att veta och jag älskar att planera, haha så det blir nog allt bra.
 
♦ "..Om Bobbo var min.." inlägg som ni önskade förut, tror att det kommer bli ett långt inlägg med mycket tankar och känslor, tror absolut att detta kommer till att bli ett väldigt roligt inlägg!
 
♦ Videoblogg då jag pratar om varför jag började med hästar & ridning och hur jag ser på det idag, är jag villig att ge upp det jag hållt på med i snart tio år eller finns det inte på kartan? Vänta och se!
 
Det jag kommer på just nu som jag vet kommer till att komma upp, roligtroligt. Ha en bra dag så hörs vi i eftermiddag, kram.
 
åh fina han

Dagen idag

2014-02-10 @ 21:50:49 | Postat i: Lisa
Dagen idag, min första praodag, har varit otroligt bra. Jag har alltså praoat på Täby Galopp i stall no 1, stall Malmborg - och där kommer jag vara i 2 veckor till. Dagen började vid 05.00 då jag gick upp och en timme senare var vi framme i stallet. Började då med att fylla hönät, leda hästar till skrittmaskiner, hagar och boxar. Borstade en otroligt bråkig (dumsnäll så att säga, haha) hingst på två år och gick sedan över till tre och fyraåringarna. Dagen har gått i ett och vi har verkligen fått vara delaktiga i allt. Jag menar spola, rykta, av & på med fleece, svett och innetäcken, tvätta vattenkoppar, fylla hönät, se på träningslöp & snabblöp, skött om hästar i olika åldrar (dock alla under 5år), lett till & från hagar, hjälpt hovslagaren osvosvosv. Jag kan fortsätta hur länge som helst men jag tror att ni förstår, vi har alltså fått vara riktigt delaktiga redan första dagen, vilket jag ser som otroligt positivt och roligt! Jag är otroligt trött och riktigt matt i kroppen, men ser samtidigt fram emot imorgon, det gör jag utan tvekan. Det här är nog den roligaste praktiken jag hade kunnat fått och jag hoppas att jag kommer in i rutinerna och hästarnas vardag snabbt så att jag kan få ut så mycket som möjligt av de här två veckorna.♥
 
instagrambild

Allvarligt nu, kom igen alltså

2014-02-10 @ 18:14:00 | Postat i: Lisa
Vet inte riktigt vad jag ska säga just nu, och inte heller skriva här. EN liten video la jag upp på mig och B och att folk ens vågar sitta och döma bakom datorskärmen, efter EN video på max två minuter? Hm där går min gräns. Lovar att det kommer ett inlägg om det här senare men just nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga, jag står för mig, min ridning och bandet jag har med Bobbo - synd att inte alla kan respektera det trots att jag bett om det så många gånger förut.
 
/Lisa
 

Film på mig & Bobbo

2014-02-10 @ 12:00:00 | Postat i: Bobbo
 
Jag har fått ett par önskemål på att lägga upp videos på när jag rider och självklart kan jag göra det! Kikade runt på min vieofyme (som jag för övrigt typ aldrig använder, hehe) och hittade det här klippet från i höstas - så vi börjar med det! Här rider jag Bobbo utan nosgrimma vilket är "anledningen" till att han gapar pyttelite i galoppen. Det är då han blir stark och vill dra och jag istället gör en förhållning. Då blir det lite protest. Jag föredrar dock att rida utan nosgrimma då man väldigt tydligt ser om hästen protesterar mot tygeltagen, och när den gapar gäller det att lätta och inte fastna i den där hårda handen. Tycker att man ska stå för hur man rider och det här är jag och Bobbo, min fina. Hoppas ni uppskattade filmen då flera kommer publiceras allt eftersom.
 
Kram

Veckans planer vecka 7

2014-02-10 @ 07:00:00 | Postat i: Lisa
Måndag - Prao från 05.45 - 12.30 ca, första dagen på praon och ska då vara på Täby galopp, roligt! Kommer såklart utvärdering om dagen och allt som hör den till, men det blir imorgon kväll då jag än inte vet riktigt hur det kommer att vara upplagt. Eftermiddagen & kvällen ägnas till plugg. Har en inlämningsuppgift som ska in på tisdagen och även 1000 andra läxor, så det blir till att sätta igång helt enkelt.
 
Tisdag - Prao från 05.45 - 12.30 och sedan hem. Skulle egentligen haft Ramona men då hon tyvärr inte är ren utan varm på ett ben, troligtvis från en sträckning, så blir det inte av, tråkigt! Blir istället hem och plugg även på tisdag, mysigt hur som helt. Även min sista dag som fjortonåring, hmm spännande!
 
Onsdag - FÖDELSEDAAAAAAAG! Fyller på onsdag 15 år och det firas med middag med mamma och en del vuxna på kvällen, riktigt mys! Innan dess prao 05.45 -12.30 men sedan direkt hem. Detta kommer bli en bra dag, det bara ska det bli. Inget plugg eller så utan ska bara njuta av att jag fyller år, och allt som hör till det ♥
 
Torsdag - Prao 05.45 - 12.30 och sedan hem och plugga ett par timmar. Även äta lite och gå ut med hunden men sedan ska jag till Bogesund och rida lektion. Hoppning är det som gäller denna veckan och det blir Turbo jag får sitta på, riktigt roligt. Vi ska hoppa på medellinjen och ser verkligen fram emot det då det faktiskt är en av mina favoritövningar inom hoppning.
 
Fredag - Prao från 05.45 - 12.30 (ni kan de här tiderna nu va?) och sedan hem. Antagligen plugga lite men annars bara ta det lugn och njuta över att det är fredag. Hade varit riktigt mysigt att rida på fredag men tror tyvärr inte att det blir så då jag inte har ngn häst på fredagar nu för tiden, tråkigt. *någon som vill låna ut sin hääääst?* Haha nej men ja, vi får väl se vad jag hittar på på fredag..
 
Lördag - Grönt kort kurs prov som börjar kl 10.00 och därefter ska jag till Svinninge och rida Bobbo. Hur jag rider beror helt på vad det är för underlag och hur han har gått dagarna innan, så vi får se helt enkelt. Dessutom ska han tävla på söndag så det lär bli någon sorts lydighetskontroll för oss på lördag, men inte för hårt så att han orkar med söndagen. 
 
Söndag - Bobbo & Lova (hans ägare) tävlar och som det ser ut nu ska jag inte följa med, dock vet jag inte än. Tycker ju alltid att det är roligt att åka med på tävling så kanske kollar om jag kan göra det även på söndag, men som sagt, ingenting bestämt! Kanske blir det så att jag har Ramona antingen på lördag eller söndag men det beror på hur hon mår då, så det är även det oklart, hehe.
 
Brukar alltid skriva de här otroligt långa så försökte korta ner den den här gången, om jag lyckades? Hmm tveksamt, men haha försökte iaf! Det här är då min vecka och jag ska verkligen försöka utnyttja den till max. kram
 
 favoritbild, finaste B

Back on track!

2014-02-09 @ 20:41:51 | Postat i: Lisa
HEJ BLOGGEN!
 
Nu har jag efter ännu en lång dag kommit hem och satt mig vid datorn för att ta mig tid till just det här, bloggen. Tänkte sätta mig igår kväll vid sex, sjutiden och skriva ett par inlägg till er men kände direkt att det bara blev massor av blaj, så beslutade mig för att strunta i det och istället skriva det korta lilla inlägget det blev, att jag uppdaterar ikväll istället. Så här sitter jag nu framför datorskärmen, efter totalt femton timmars kurs uppdelad på tre dagar - det är mastigt! Är i alla fall hur som helst väldigt nöjd med helgen och jag har läst mig väldigt mycket, så det är såklart ett stort plus. Nästa lördag är det slutprov men tror att det kommer gå galant, så är faktiskt inte orolig alls - skönt.
Imorgon ska jag praoa och ska då vara på täby galopp tillsammans med min kompis Sandra. Vi börjar 05.45 och slutar 12.30 ca vilket ska bli väldigt roligt och väldigt skönt. Är supernöjd med arbetstiderna då det trots tidiga mornar är i princip hela dagen kvar när man slutar, underbart. Kommer ej kunna mobilblogga där då det är första dagen och vi endast lär ha lunchrast, men ett gäng tidsinställda ligger och väntar på att få bli publicerade, däribland en film när jag rider Bobbo, kul. Ha en mysig kväll och kika in här imorgon, kram.♥
 
 mitt hjärta

Uppdatering?

2014-02-08 @ 23:00:43 | Postat i: Lisa
Kommer imorgon kväll efter kursens slut, kika in här då vetja! Kram

Utveckling, just sayin'

Stallet

2014-02-07 @ 17:33:55 | Postat i: Lisa
Kort, kort inlägg nu. Nyss kommit hem från dagen som i helhet varit väldigt bra, ätit lite och ska nu åka ut till stallet. Bogesund är det som gäller och det är en grönt kort kurs som ska genomföras, vi håller på mellan 10-21 ikväll och så ett antal timmar imorn + på söndag. Tufft men det ska bli roligt och hoppas på att få ut mycket av det. Ha en bra kväll så hörs vi sedan, kram.


Fredag, du är efterlängtad!

2014-02-07 @ 07:52:22 | Postat i: Lisa
Hej på er!
Idag är det fredag och jag bara ler av dem tanken, jisses vad jag längtar till fredagar, så skönt att få ett "break" efter skolveckan och bara andas. Dock blir inte den här helgen lugn någonstans då jag ska gå grönt kort kurs både idag, imorgon och på söndag. Kul? Hmm både och, men mestadels ja. För er som inte visste så är detta en kurs man går för att få ett grönt kort, vilket man behöver för att lösa licens vilket i sin tur behövs när man ska tävla. Det är en kurs man endast går en gång och klarar man slutprovet har man detta kortet för hela livet framöver, skönt.

Innan dess är det lång skoldag men roliga ämnen, bara matte som känns väldigt segt men alla de tre andra känns super. Jag menar SO är ju mitt favoritämne och idrott (dans) och hemkunskap är väldigt roliga de med.

Jag har inte lagt några tidsinställda på lur tills idag, men kanske kommer det upp ett "här och nu" inlägg, vi får se. Om inte annat så hörs vi ju ikväll när jag har kommit hem, men det vet ni ju redan. Kram på er alla fina, from me 2 you.


Gonatt

2014-02-06 @ 22:47:39 | Postat i: Lisa
Förlåt för usel bloggning nu ikväll, men det blir bättre. Jag är väldigt trött efter ridpasset som för övrigt gick över förväntan, fina Turbo! Jag kommer skriva om passet med honom imorgon, men nu behöver jag gå och lägga mig för att ens orka upp imorgon.
Kram till er 


Lycklig

2014-02-06 @ 16:34:41 | Postat i: Turbo
Finaste killen! 


Stallet

2014-02-06 @ 16:05:18 | Postat i: Lisa
Hej bloggen! Nu står jag och väntar på mina kompisar Wilma och Sandra, och när de kommer åker vi raka vägen ut till Bogesund. Ikväll ska vi som jag redan berättat rida lektion, förberedande hoppning, och jag vill såå gärna ha Turbo. Ifall att jag inte skulle få honom (vilket absolut kan hända..) skulle jag tycka att det var roligt att hoppa Castor eller Dante då det var väldigt länge sedan, men då det är ett par tjejer som brukar rida dem väldigt ofta tror jag inte att det kommer bli så heller. Vi får väl se helt enkelt. För övrigt har den här dagen varit otroligt seg och haft ont i både huvudet och magen hehe jaa vad kul.. så jag är glad att den snart är slut. Vi hörs mer lite senare och håll nu tummarna för att jag får Turbo, kram! 

Todays me