Nyårsfirande

2013-12-31 @ 20:36:17 | Postat i: Lisa
Hej på er!
Idag är det nyårsafton och jag är hemma i Sverige igen efter min resa till New York. Nyår foras i år med min pappa och familjen på den sidan, och även den roligaste av alla, nämligen min bästa kompis Sandra!
Jag kommer inte blogga under kvällen eller liknande då jag vill ta vara på det sista av 2013. En resumé och lite annat ang det gångna året kommer senare men inte just nunu, men det tror jag allt att ni förstår ni med. Det betyder alltså att det här blir det sista inlägget för 2013s räkning och jag hoppas att ni alla fortsätter hänga med mig och bloggen ännu ett år, för jag kan med säkerhet säga ett det kommer bli ett händelserikt år. Positivt eller negativt? Hmm det får vi se, men anar en blandning. 
Så till sist, god jul och gott nytt år till er ALLA från mig och Sandra! 


Sista dagen i NY

2013-12-30 @ 16:00:00 | Postat i: Lisa
Idag är det sista dagen i New york och ikväll beger vi oss hem till kalla Sverige igen, känns både bra och dåligt men mestadels väldigt, väldigt tråkigt att lämna den här staden, all kärlek till den säger jag bara! När jag kommer hem imorgon bitti (planet landar på arlanda kl 07.40) så kommer jag som ni förstår vara väldigt trött så uppdateringen får vi se vart den tar vägen, men bloggen kommer inte stå tom i alla fall, det lovar jag er!
 
Ni ska även få en haul på allt jag köpt här i USA när jag kommit hem och fått i ordning på mig själv, tidsuppfattningen och dygnet, så håll ut, mycket roligt är på väg! :)
 
Saknar den här skrutten otroligt mycket också, kan ni se vem det är? Jo min fina Nova såklart, fast för två år sedan!

Min design

2013-12-30 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa
Min design är gjord av en otroligt duktig tjej vid namn Emelie. Jag känner henne inte i person men över nätet har vi haft kontakt osv. Hon har även gjort tidigare designer åt mig och det känns bara bra att det var hon som gjorde även denna. Emelie är en person som är väldigt lätt att prata med, verkar alltid positiv till olika saker och vill göra i mitt fall designerna så bra som bara möjligt. Jag tycker att alla borde ta en titt på Emelies fina blogg, som hon driver tillsammans med sin kompis Tova, och det kan ni göra genom att klicka här.
 

Haha så sann!

2013-12-29 @ 14:00:00 | Postat i: Lisa

Visste ni att Bobbo..

2013-12-29 @ 10:00:00 | Postat i: Bobbo
♥ Kommer från Danmark, alltså är född där?
 
♥ Inte är svart utan mörkbrun?
 
♥ När han tigger inte försöker se söt och glad ut utan istället "hotar" med öronen bakåt och visar tänderna?
 
♥ Aldrig har sparkat eller bitit mig, dock nafsat men vem har inte gjort det?
 
♥ Är kastrerad och alltså valack, men de tror att någonting under kastreringen gick fel och han därför fortarande är halvhingst vilket leder till hans knäppa beteende runt omkring ston?
 
♥ Hoppar igenom staketet när man släpper honom i valackhagen för att komma till stona istället? Han hoppar alltså igenom (eller ja emellan) de två eltrådarna som delar av hagarna.
 
♥ Är som två olika hästar beroende på om det är sommar eller vinter? Han är väldigt lugn och stillsam på sommaren men på vintern blir han helt galen så man verkligen får vara på sin vakt i galoppen.
 
♥ Är världens snällaste med små barn som inte kräver någonting av honom utan att han bara får lunka på?
 
♥ Älskar att stretcha? Han står till en början och spänner sig men sedan efter en liten stund blir han jätteavslapnad och bara njuter av att få sträcka ut musklerna!
 
♥ Ska säljas så småningom? Jag tror att det redan är klart och så men vi får väl se.
 

Ett par wanties

2013-12-28 @ 16:00:00 | Postat i: Lisa
Har redan innan jag kom hit (alltså till New York) kikat runt på olika sidor efter olika saker jag skulle vilja köpa och fastnat för fyra par skor som jag hoppas på att hitta här. Säger inte att det är bestämt att jag ska köpa dem eller så, men om det blir tillfälle och att jag har råd + känner att det är en sko jag kommer använda mycket så kommer jag inte tveka en sekund utan slå till på direkten!
 
1. Klackskor från UGGs Australia, lite dyrare men ack så snygga - dööör.
 
2. Också från UGGS, kortare skor med en knapp på sidan, också otroligt fina!
 
3. Vita convers, klassiskt men galet snyggt samtidigt - nästan ett måste till våren så dem här kommer nog absolut få följa med hem till Sverige.
 
4. Och så till sist ännu ett par converse men med de amerikanska färgerna istället. Alltid gillat den här färgkombinationen men det finns ett minus om man frågar mig och det är att det är höga då jag gillar låga mycket bättre, ja vi får se med demma..
 

Frågestund

2013-12-28 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa
.Funderar på att ha en frågestund när jag kommer hem från New york och sedan svara på frågorna i ett videoinlägg, vad tycker ni om den ideén? Det kan antingen vara med tema eller utan tema, beroende på vad ni tycker och hur mycket jag känner att jag är villig att svara på. Det här med både Bobbo och Amanda (inlägg kommer om henne, håll ut bara) är ett känsligt ämne för mig och jag vet därför inte om jag är villig att öppna upp mig och svara på frågor om dem. Särskilt inte i ett videoinlägg där ni till och med ser min reaktion när jag öppe ska prata om i det här fallet Amanda, gråta över det och sedan publicera det här? Hmm jag vet inte riktigt faktiskt. Å andra sidan vill jag kunna vara öppen mot er här på bloggen och någon gång måste jag kunna gå vidare och släppa det här. Eller nej släppa är helt fel ord, man släpper inte tanken och kärleken man har till en indivi som helt plötslig inte finns längre, det är inte så det går till. Bättre uttryckt behöver jag lära mig leva med att Amanda inte finns på jorden längre sedan ett par månader tillbaka och istället acceptera att himelen fått ta emot sin allra finaste ängel. Jag kommer besluta om hurvida vilka frågor jag svarar på om det bli aktuellt med en frågestund, så nu är det er tur att påverka, vill ni ha en frågestund här på bloggen? JA eller NEJ?
 
En riktigt gammal bild på mig och Bobbo från en pay & jump för drygt två år sedan om jag inte minns fel, oj vad små vi ser ut!

Bloggar jag läser, del 1

2013-12-27 @ 18:00:00 | Postat i: Lisa
http://nellieberntsson.metromode.se/ - En blogg som jag tror i princip ALLA känner till, så den behöver väl inte precis någon förklaring eller beskrivning. Läser hennes blogg för att följa hennes resa med Elvis/Ozzy och för att jag tycker att hon har ett grymt bra tänk. Ingen berntssoner eller vad det kallas, men ser upp till henne, ja det gör jag allt!
 
http://kombiryttarna.blogg.se/ - En blogg som drivs av två fina tjejer som heter Emelie och Tova. Det är Emelie som har gjort min design och bloggen handlar i huvudsak om deras liv tillsammans med deras favorithästar på ridskolan. Dock är det blandat med vardagsinlägg och massor av fina bilder vilket gör bloggen levande och väldigt rolig att kolla in på dag efter dag, tummen upp!
 
http://pjriders.blogg.se/ - En blogg som jag inte riktigt följer men tittar in på då och då eftersom Philippa som bloggar på den här bloggen brukar lämna många fina små fotavtryck eftersig på min blogg i form av kommentarer. Jättegullig tjej och alltid mysigt att titta in på denna söta bloggen. Philippa är dessutom ett utmärkt exempel på en glädjespridare då hennes fina ord kan göra min dag och att just hennes kommentarer bidrar till att jag då och då kikar in på hennes blogg som tack, ta efter henne tack!
 

Länkbyten

2013-12-27 @ 14:00:00 | Postat i: Lisa
Jag har fått en del förfrågningar om hur jag ställer mig till länkbyten och tänkte därför ta och svara på den frågan. Jag vet att det finns bloggare som är så att säga, "stolta" över att inte ha tagit sig till toppen genom länkbyten, däribland den kända bloggaren Nellie Berntsson men jag känner nästan lite tvärtom. Det är svårt att ta sig uppåt, att låta bloggen växa, att växa i sig själv - och hur ska folk få reda på ens blogg utan lite hjälp på vägen? Jag ser länkbyten som en alldeles utmärkt chans att få tips om bloggar som andra rekomenderar för i alla fall jag skulle inte göra ett länkbyte med en person som jag själv tycker står emot min personliga intigritet eller liknande, nej det skulle jag inte gå med på. Trots allt är det här min blogg och jag som väljer vad som ska publiceras här, så därför är jag noga med vem som jag vill/som jag låter få synas här, för den här bloggen ska representera mig och mitt liv, mina åsikter osv. Ja ni fattar. Så som svar på frågan, jag säger tummen upp och JA till länkbyten om det är en blogg jag själv ser som en rekomendation. Så är ni sugna på ett länkbyte så säg bara till så tar jag en kik på eran blogg. :)
 

Tips på filmer?

2013-12-27 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa
Nu i julhelgen, eller ja i alla fall under jullovet så brukar jag spendera mycket tid framför TVn och datorn inne i en film eller serie, så det är precis vad jag tänkte be er tips mig om nu, bra filmer! Det kan vara allt ifrån komedier, romantiska filmer, drama, skräck ja ni förstår - vad som helst bara det är en film ni rekomenderar. Jag är helt öppen för förslag och det ska bli otroligt roligt att läsa igenom kommentarerna och sedan sätta på just era tips en mörk vinterkväll eller så, så kom igen nu och tipsa mig! 
 

This or that

2013-12-26 @ 16:00:00 | Postat i: Lisa
Ponny / Häst
Dressyr / Hoppning
Tävling / Träning
Het häst / Slö häst 
Hästar / Kompisar
Fota / Blogga
Ridskola / Ridläger
Agresiv häst i spilta/box / Jobbig häst att rida
Svinninge gård / Bogesunds gård
Blogg.se / Blogspot.se
Sommar / Vinter
Rolf-Göran Bengtsson / Malin Baryard-Johnsson
Pizza / Tacos
Slö galopp / Snabb galopp
Rida utan utrustning / Rida med utrustning
Barbacka / Sadel
Tv / Dator
Hästfilm / Andra filmer
Egenhäst / Sköthäst - Medryttarhäst
Kanin / Häst
Ridhus / Utepaddock 
Ridhjälm / Säkerhetsväst
Helskodda ridbyxor / Inte helskodda ridbyxor
Ridskor / Ridstövlar 
 

Sociala medier

2013-12-26 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa

Här hittar ni mig utanför bloggen om ni vill följa med i mitt liv för övrigt, alltid roligt att få kontakt med nya människor genom kik eller få en snapchat från någon som man inte känner. Det här är också ett bra tillfälle att hänga med i min vardag när jag inte har en dator till hands och kan uppdatera er (vilket faktiskt händer, ja) så ta tillfället i akt och lägg till mig på de här sociala medierna för jag lovar, jag bits inte!


Kik - liisac99
Snapchat - lisachroisty
Instagram - lisachroisty99
Facebook - Lisa Chröisty alternativt Lisa Chroisty, beror på vad du har för dator och språk
Mail - lisa.chr@hotmail.se


Bloppis:

2013-12-25 @ 18:00:00 | Postat i: Lisa
Hej!
Har länge funderat på att rensa lite i min hästgarderob och nu troligvis bestämt mig för att göra det också, men är inte helt säker. Jag har massor av schabrak, grimmor, grimskaft och annat smått och gott som jag inte använder längre som jag haft till tidigare favorithästar eller medryttarhästar som av en eller annan anledning inte längre finns i mitt liv tyvärr. Därför tycker jag att det vore en bra idé att ha en liten bloppis så att grejerna kan komma till användning hos någon annan, och att jag kan köpa nya fina grejer till Abbe/Bobbo för pengarna jag får in. Men så vad säger ni JA eller NEJ till bloppis?
 

Gästblogg: Kim Dahl

2013-12-25 @ 14:00:00 | Postat i: Länkbyten/Gästbloggar
Hej på er!
 
Lisa är som ni redan vet i New York och kommer inte hem förrän på nyårsafton. Då undrar ni kanske vem det är som skriver nu? Jo, men det ska jag berätta för er. Jag är en tjej på fjorton år vid namn Kim, som också har ett brinnande hästintresse.
 
Jag blev tillfrågad att gästblogga, vilket jag självklart tackade ja till. Har aldrig under de perioderna jag haft blogg gästbloggat, så skall göra mitt bästa! Tänkte först och främst berätta om mig själv lite kort.
 
Som jag tidigare nämnt heter jag Kim och är fjorton år gammal. Jag bor en bit utanför Göteborg, med min mamma och pappa plus två katter. På fritiden älskar jag att fotografera och läsa det mesta förutom deckare! Men det jag vill fokusera på är mitt hästintresse, eftersom att det är vad jag lägger största delen av min fritid på. Den 17 augusti hämtade jag min första egna foderponny (har tidigare haft olika hästar på halvfoder i ca 3 år.)
 
Charmy heter hon, och är ett D-ponny sto från Sjöstjärnans Ridläger. Jag kan tyvärr inte vara kortfattad, men skall försöka komma till punkt nu. Det jag ville berätta om är hur viktigt det är att vara noggrann när man skall ha en häst på foder.
 
Först och främst måste ägaren kännas seriös, oavsett om det är ett företag eller privatperson. Jag, tillsammans med mina föräldrar valde att hyra häst från ett företag av den anledningen att jag har bekanta som har haft dåliga erfarenheter av att låna häst av privat person.
 
Det är jätte bra om man har möjlighet att provrida och träffa hästen flera gånger innan man bestämmer sig. När vi provred Charmy på Sjöis gjorde vi inte det, utan vi skrev på kontrakt direkt efter att vi bestämt oss. Men det kändes tryggt ändå, av flera anledningar.
 
Sjöstjärnan är ett ridläger med bra rykte, har inte pratat med någon som är missnöjd med Sjöis någonsin. Det är ett stort företag, detta år hyrs över 70 hästar ut till olika personer. Och kanske det allra viktigaste, enligt mig då:
 
Möjligheten att lämna tillbaka hästen, om det inte skulle funka finns! Självklart skall man inte förutsätta att det går åt skogen, men om det skulle göra det är det väldigt skönt att möjligheten finns.
 
Föreställ er själva, ni står där med en foderponny som ni inte fungerar med, av olika anledningar och har inte möjlighet att lämna tillbaka den. Vad skulle ni göra med den? Dumpa den vid vägkanten en mörk regnig kväll? Nej, inte precis. Att ha foderhäst skall vara en rolig upplevelse, en chans att prova på att ha en egen ponny utan att ha yttersta ansvaret. Men det kan bli så himla fel, en riktig mardrömsupplevelse.
 
Till sist, ha det bra och lycka till ni som letar efter foderponny eller likande. Jag kan verkligen rekommendera att hyra häst från Sjöstjärnan, och vet att mina bekanta är väldigt nöjda med ridlägren också! Vill ni kolla in på min blogg hittar ni den här
 
Tack för mig, och ha det gött!
 

Musiktips; covers!

2013-12-25 @ 10:00:00 | Postat i: Lisa
Jag lyssnar som många av er säkert redan vet mycket på musik och har därför väldigt lätt att tips om just det ämnet, så here we go. Jag lyssnar på väldigt mycket olik musik men när jag bara ligger hemma i sängen, slötittar på TV i soffan eller håller på med skolarbete och vill ha lite motivation så är det just den här listan jag låter rulla på. Det är en lista full med covers av Boyce Avenue och Tyler Ward och det är allt ifrån riktigt fina låtar till låtar som man bara vill lägga sig och gråta till - förstår ni? Min åsikt är i alla fall att det här är en otroligt bra lista och jag kan avslöja att den rullar på oftaofta i mina lurar. Jag hade först tänkt länka min spotify men då det ofta blir problem med det här ofantliga länkandet skriver jag istället upp en del av låtarna här, så kan ni söka upp dem själva. Om ni bara söker på ex Boyce Avenue så kommer de här komma upp, så det är väldigt enkelt! De är ej skriva i kronologisk ordning utifrån mina favoriter eller liknande, utan bara tagna helt slumpat.
 
Fix You
A thousand miles
We are never getting back together
Use somebody
Mirrors
When I was your man
We can't stop
Skyscraper
Here without you
What makes you beautiful
We found love
Someone like you
Glad you came
Somebody that I used to know
The A team
I want it that way
Payphone
Titanium
Call me maybe
Lego house
Locked out of heaven
Drive
Ho hey
I knew you were troble
Daylight
Radio active
A thousand years
It's a beautiful day
Paradise
Heaven