Dressyrpass med Abbe 23/1-14

2014-01-23 @ 21:20:00 | Postat i: Abbe
Hej!
 
Nyss kommit hem från stallet och Abbe, riktigt riktigt bra pass tillsammans idag och det behövde vi, tro mig.Blev superglad när jag såg att det var just honom jag skulle ha, även fast det var väntat. Alltid lika roligt att rida denna ponnyn, trots att det inte går super varje gång, haha.
 
Jag valde att trotsa oturen nu idag och rida barbacka, fick även med mig i princip alla andra i gruppen, vilket var superroligt. Alltid mycket roligare att rida barbacka när andra också gör det, annars känner man sig (eller iaf jag hehe) väldigt borttappad och ifall det går åt skogen och man ramlar av 24gånger så kan man iaf sympatisera med de andra. Abbe var otroligt gosig att sitta på, precis som jag minns det sedan förra gången, gose. Han svarade dock otroligt mycket tydligare för mina hjälper i form av skänklarna, och det är såklart positiv men även negativt. Då han redan är pigg naturligt vilket gjorde att han hoppade otroligt med bara ett litet snudd av skänkeln, knasponny.
 
Under lektionen red vi mycket serpentiner och i slutet även volter i serpentinens mittersta både, bra och lörsgjörande övning, ska jag ta med till svinninge och rida med Bobbo, det kan han allt behöva. I början var Abbe otroligt springig och ville varken böja bakbenen eller sätta under sig, vilket var otroligt frustrerande, men efter ett tag släppte det som tur var.
 
Han jobbade på riktigt, riktigt bra i ca 20-25min från lektionens början (i princip) och tills vi tog den första skrittpausen på långa tyglar. Han höll en otroligt fin form i skritt och trav, vilket var de gångarterna vi arbetade med, och var dessutom lugn och sansad vilket var toppen. Läs nu; lugn och sansad för att vara Abbe. Det var lätt att få honom att korta upp sig både i steget och i formen men höll honom för det mesta i en relativt normal form, försökte istället få igenom ställa/böja när han ändå arbetade på så himla bra.
 
Efter skritten la vi in galopp i övningen och då sprack fantasibubblan av rosa moln, och föll istället platt som en pannkaka ner till ridhusets spån. Vi red då alltså serpentiner med tre bågar i trav från A till C, la en volt i serpentinens mittbåge och red sedan klart sista bågen. När vi kom till C fattade vi galopp och galopperade långsidan ner innan vi bröt av till trav och övningen började om igen. Abbe blev superstressad och taggade galet till galoppen varenda gång, lyckades trots det få till ett par riktigt fina fattningar och han kom i slutet ner i formen igen så det kändes bra trots allt, haha knasponny.
 
Vi travade i slutet av dem efter formerad avdelning med tät och jag passade på att länga ut tyglen och många klappar gas. Han var otroligt fin och gick bra då vilket verkligen vägde upp passet i helhet, roligtroligt. I helhet nöjd med passet och alltid roligt att rida Abbe, även när det inte går så bra som idag - yes så är det faktiskt :)
 
Till sist måste jag bara få vara glad över en sak till innan det här inlägget når sitt slut, och det är att Abbe har fått nya tyglar. JAAAAAAA! Överlycklig över det då hans förra var otroligt långa, slitna och bruna. De här har dock vanlig längd, är svarta och supersköna att rida med, åh kärlek.♥ Blev hur som överlycklig över det och hoppas att han har kvar de ett bra tag framöver! 
 


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback