Abbe 10Januari

2014-01-18 @ 20:22:00 | Postat i: Abbe

Hej bloggen, dags för uppdatering och vi kör på ordentligt nu, så here we go :)

Okej här kommer ett lite väl sent inlägg om ridpasset med Abbe för två veckor sedan vilket var en dressyrlektion, så vi kör!

 

Lektionen handlade i huvudsak om volter, voltstorlekar och om att kunna placera ut en jämn volt var som helst runt om ridbanan, och det är faktiskt svårare än det låter och ser ut. Vi tränade mestadels på 10, 15 och 25 meters volter vilket ofta förekommer i ex dressyrprogram. 15m har jag koll på då jag rider de väldigt, väldigt ofta men de andra är svårare, haha. Alltså var det suuper att vi tränade på just det här så att jag får koll på de andra också, särskilt eftersom jag vill komma ut och börja tävla dressyr framöver.

 

Jag fick som ni förstår sitta på min älskade Abbe vilket jag som alltid blev otroligt glad över. Han var pigg till en början och la in ett par bocksprång i galoppen, men att lägga volter får honom alltid väldigt lugn, så den här övningen passade oss perfekt.

I början av passet stretade han emot mina hjälper både i form av skänkel och tygel, men sedan hände det där underbara som oftare och oftare nu senare tiden har hänt. Att han bara helt plötsligt börja frusta, höja hela ryggen, trampa in bakbenen och bara sådär otroligt bra slappna av i nacken och låta huvudet vila i mina händer, WOW alltså. Den känslan slår allt, allt, allt – verkligen.

 

Jag lovar att det nu kommer komma ett par besservissrar och kommentera att ”åh har du aldrig ridit en häst i korrekt form innan, haha” eller ”men gud du är ju patetisk, come on” men det är inte det som det här handlar om. Jag tänker inte sitta och försvara mig och förklara om att jo jag rider visst hästar i rätt form, titta bara på ex Bobbo? Då det känns så otroligt, otroligt B och jag inte tänker sänka mig riktigt så lågt. Nej det här handlar om att Abbe är väldigt känslig i munnen och jag vet att han hur lätt som helst kan tryckas ihop i en spänd, hög, ”form” genom breda händer och sågning då jag ser det i princip varje ponnycupsmatch vi har på hemmaplan (alltså i dressyr), men det är inte mitt mål! JAG vill inte ha honom i den där formen med veckad nacke, spänt steg och oro i blicken, aldrig i livet, nejnejnejnej. Jag vill komma till en punkt då han litar på mig och min ridning, VÅGA vila huvudet i mina händer genom bettet + tyglarna, VÅGA ta stöd och VÅGA lita på att jag kommer guida honom runt ridbanan, terrängen, hoppningen eller vad det nu är vi två gör tillsammans. Jag ÖNSKAR att det kommer en dag då allt bara stämmer och aldrig slutar med det, vi har otroliga stunder redan nu men än stämmer inte ALLT, och nu är jag petig för han har gått super med mig massor av gånger, det är inte det jag menar. Jag menar bara att jag vill veta preciiiiis vad det är han lossnar av och kunna rida mig till det läget själv, utan någon instruktör eller övnings hjälp. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar, hoppas verkligen det, annars ber jag er att säga till så skriver jag ett inlägg och förklarar, eller en videoblogg eller liknande – så bara säg till, lova det.

 

Men hur som helst, han slappnade av superduper fint och jag blev så glad & nöjd över min finaste kille, åh all kärlek till honom. Älskar känslan av att kunna sätta sig tillbaka, höja händerna och känna hur han trampar på under mig, alltså jisses det är magi.

 

Sedan travade vi av och jag valde att länga ut tygeln ca 2dm så att han skulle kunna sträcka ut sin hals utan att gå i så hög form utan istället kunna sänka sig nedåt, och det gjorde han med råge. Otroligt nöjd med min fina gula ponnyvän efter det här passet och man blir sådär motiverad att jobba vidare med just honom, det är i alla fall en sak som är säker. Vissa gånger har jag känt med honom att ”nej det här kommer ALDRIG gå, jag klarar inte av honom utan han bara springer hej vilt” men släppt det nu. Vet vad vi två tillsammans kan prestera och jag kommer inte släppa det frivilligt, aldrig någonsin.♥

 

Abbe från det passet, bilden är inte det bästa men haha, ni får överleva den här gången!
 
 


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback